Οργισμένο το Χόλιγουντ για την απαγόρευση των αμβλώσεων – Ντάνι ντε Βίτο: Ανώτατο Δικαστήριο του κ…ου

Ο γνωστός ως «Χαλκ» ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο δήλωσε στο Twitter ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει «μετατραπεί σε πολιτικό όργανο της θρησκευτικής δεξιάς».

Οργισμένο εμφανίζεται το Χόλιγουντ, ή τουλάχιστον η πλειονότητα των καλλιτεχνών του Χόλιγουντ, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. 


Ορισμένες από τις αντιδράσεις: 

Τέιλορ Σουίφτ

Η σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ, ανέβασε στο Twitter τη δήλωση της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα, τονίζοντας: «Είμαι απολύτως τρομοκρατημένη που είμαστε εδώ - που μετά από τόσες δεκαετίες ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών στο σώμα τους, η σημερινή απόφαση μας απογύμνωσε από αυτό».

Μαρκ Ράφαλο

Ο γνωστός ως «Χαλκ» ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο δήλωσε αιχμηρά στο Twitter ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει «μετατραπεί σε πολιτικό όργανο της θρησκευτικής δεξιάς».

«Αυτό το έθνος ιδρύθηκε με τη διάκριση μεταξύ εκκλησίας και κράτους. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει πλέον καταστεί παράνομο με την καταστροφή αυτής της διάκρισης και μετατράπηκε σε πολιτικό όργανο της θρησκευτικής δεξιάς. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για τις ιδρυτικές αρχές του έθνους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τζέιμι Λι Κέρτις

Η ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις δημοσίευσε ένα ροζ τετράγωνο στο Instagram γράφοντας: «Ως ΜΗΤΕΡΑ δύο παιδιών που γεννήθηκαν από άλλες γυναίκες που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να τα κρατήσουν μέσα τους κάτι που μου επέτρεψε να γίνω μητέρα, αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να προστατεύσω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των κοριτσιών μου να κάνουν οποιαδήποτε ΕΠΙΛΟΓΗ αφορά το σώμα τους με το δικό τους μυαλό και χωρίς ΚΑΜΙΑ κυβερνητική επιρροή ή περιορισμό».


Ντάντι ντε Βίτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός συνόψισε... λακωνικά τα αρνητικά συναισθήματά του για την απόφαση. «Ανώτατο Δικαστήριο του κ….ου» ανέφερε χλευαστικά στο Twitter. 

Τζούλιαν Χιου 

Στο Instagram, η χορεύτρια και ηθοποιός Τζούλιαν Χιου έγραψε ότι «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε». Παράλληλα, ανάρτησε βίντεο από την παράσταση του Μπρόντγουεϊ POTUS (Πρόεδρος των ΗΠΑ) στην οποία μετέχει.

«Θλιβερή μέρα... H υγεία των γυναικών στις ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο»

«Θλιβερή μέρα για το Δικαστήριο και για τη χώρα που αφαίρεσετο συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών» χαρακτήρισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις ο Τζο Μπάιντεν. H απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία ανέτρεψε την ιστορική συνταγματική απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει να μην ανατραπεί η Ρόου εναντίον Γουέιντ, όπως και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η υγεία και η ζωή» των γυναικών στις ΗΠΑ «βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο», ενώ οι φτωχότερες γυναίκες θα υποστούν το χειρότερο πλήγμα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει το «θεμελιώδες δικαίωμα» των γυναικών να ταξιδεύουν από πολιτείες που απαγορεύουν τις αμβλώσεις σε εκείνες που τις επιτρέπουν, δεσμευόμενος επίσης να προστατεύσει την πρόσβαση των γυναικών σε φάρμακα.

«Έτσι για μια γυναίκα που ζει σε μια πολιτεία που περιορίζει τις αμβλώσεις, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν την εμποδίζει να ταξιδέψει από την πολιτεία καταγωγής της στην πολιτεία που το επιτρέπει. Δεν εμποδίζει έναν γιατρό σε αυτήν την πολιτεία να τη θεραπεύσει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές ότι οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να ταξιδεύουν με ασφάλεια σε άλλη πολιτεία για να αναζητήσουν φροντίδα που χρειάζονται», είπε.

Πηγή: skai.gr