«Κόλαση» στο Χίθροου - Οι εργαζόμενοι της British Airways ψήφισαν να απεργήσουν μέσα στο καλοκαίρι

Στην απεργία μπορεί να συμμετέχουν περισσότερα από 700 μέλη του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας

Σε μια κίνηση που ίσως προκαλέσει το απόλυτο ταξιδιωτικό χάος προχώρησαν οι εργαζόμενοι της British Airways καθώς ψήφισαν υπέρ μιας απεργίας κατά τη διάρκεια των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών.

Το συνδικάτο GMB ολοκλήρωσε την ψηφοφορία των μελών της British Airways που εργάζονται στο αεροδρόμιο Χίθροου το πρωί της Πέμπτης - ανακοινώνοντας λίγο μετά ότι το 95% των εργαζομένων ψήφισε για απεργία αυτό το καλοκαίρι.

Ξεχωριστά, οι εργαζόμενοι της British Airways στο Χίθροου που είναι μέλη του συνδικάτου Unite έχουν επίσης ψηφίσει, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τη Δευτέρα.

Συνολικά, περισσότερα από 700 μέλη του προσωπικού ελέγχου εισιτηρίων της British Airways και πρακτόρων επίγειας εξυπηρέτησης θα μπορούσαν να απεργήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης.

Οι ημερομηνίες της απεργίας δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά είναι πιθανό να είναι κατά την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών, σύμφωνα με την GMB κι ενώ οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να ανακάμψουν μετά το δύσκολο διάστημα της πανδημίας

Αυτό που επιδιώκει το σωματείο είναι να αντιστρέψει την περικοπή μισθών 10% στους εργαζόμενους που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η BA λέει ότι έχει προσφέρει ένα εφάπαξ μπόνους 10%, αλλά όχι επιστροφή στην ίδια αμοιβή με πριν.

Πηγή: skai.gr