Κλείσιμο

Χημική μόλυνση του πόσιμου νερού στη Σεβαστούπολη

Η υδροδότηση με πόσιμο νερό διακόπηκε εν μέρει στη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας, την Πέμπτη, καθώς επειδή χημικές ουσίες -πιθανόν λιπάσματα- μπήκαν στους αγωγούς υδάτων.
Όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν επί πολλές ημέρες αυτό το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, «αγροτικά χημικά προϊόντα» πέρασαν από τους γειτονικούς αγρούς στη δεξαμενή ύδατος που εξυπηρετεί το κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη φέρουν ως υπεύθυνο για τη μόλυνση της δεξαμενής τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που έχει τη βάση του στη Σεβαστούπολη, αλλά οι αρχές το διέψευσαν.
Η μόλυνση των υδάτων ανακαλύφθηκε από τη δυσοσμία του νερού της βρύσης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της δημοτικής διοίκησης Σεργκέι Κουνίτσιν, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
Σε ορισμένες συνοικίες, η υδροδότηση διακόπηκε τελείως, μετέδωσε το Ιντερφάξ.
Για να αποφευχθούν κρούσματα δηλητηρίασης, οι αρχές ζήτησαν από τον πληθυσμό των συνοικιών που επλήγησαν (περίπου 100.000 άνθρωποι) να μη χρησιμοποιούν το τρεχούμενο νερό, όχι μόνον ως πόσιμο, αλλά ούτε και για καθαριότητα, διευκρίνισε ο Καζάριν.
"Σήμερα μεταφέρουμε πόσιμο νερό με βυτία» στις πληγείσες συνοικίες και γίνονται εργασίες για να καθαρισθούν οι αγωγοί, εξήγησε ο Καζάριν, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί το επόμενο 24ωρο.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr