Κλείσιμο

Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της απελευθέρωσης των φυλακισμένων αυτονομιστών

Χιλιάδες άνθρωποι που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης με αίτημα την απελευθέρωση των φυλακισμένων αυτονομιστών ηγετών.

Οι διοργανωτές ζητούν την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων Καταλανών πρώην ηγετικών στελεχών της τοπικής κυβέρνησης, μια μέρα μετά την απελευθέρωση της προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ μετά από την καταβολή εγγύησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.



Οκτώ πρώην μέλη του διαλυμένου Υπουργικού Συμβουλίου της Καταλονίας και δύο ακτιβιστές βρίσκονται στη φυλακή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ρόλο τους στην προώθηση της παράνομης διακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο μήνα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι 7.5 εκατομμύρια κάτοικοι της Καταλονίας είναι διχασμένοι σχετικά με την παραμονή τους στην Ισπανία ή όχι.



Το Σύνταγμα της Ισπανίας αναφέρει ότι το έθνος είναι αδιαίρετο και ότι τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας αφορούν το εθνικό Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη.

Την ίδια ώρα η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου εξαπολύει βολές κατά της του Κάρλες Πουιζδεμόν, λέγοντας ότι οδήγησε την Καταλονία «στην καταστροφή» και ότι η πλειονότητα των Καταλανών «δεν ήθελε» την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Πηγή: skai.gr