Χιλή: Πάνω από 3.900 κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.918 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 70 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 17.547 νεκρούς επί συνόλου 673.750 μολύνσεων.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 58% μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το υπουργείο απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, επικαλούμενο το ότι ο δείκτης θετικότητας ήταν 4%.

Ωστόσο επιδημιολόγοι συστήνουν στην κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών της χώρας και να καταρτίσει σχεδιασμούς για την επιβολή lockdowns σε διάφορες πόλεις καθώς προειδοποιούν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να επιδεινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο, η κυβέρνηση δίνει ειδικές άδειες μετακίνησης σε οικογένειες που θέλουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας, ενώ επιτρέπει επίσης την έλευση ξένων τουριστών, για να τονωθεί ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ