Χιλή: Αύξηση κατά 8% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 5.497 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 30 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 24.548 νεκρούς επί συνόλου 1.094.267 μολύνσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις, επισήμανε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 8% σε εθνική κλίμακα τις τελευταίες επτά ημέρες καθώς και μόλις οι τρεις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας κατέγραψαν μείωσή τους.

Η Χιλή πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού της, με κάπου 7,5 εκατομμύρια πολίτες της να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους.

Το νέο κύμα εκδηλώθηκε μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τους μήνες του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου και την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με τα μαθήματα να παραδίδονται διά ζώσης τον Μάρτιο.

Για να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα πάνω από το 80% του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ