Κλείσιμο

Χεζμπολάχ κατά Μπους

Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ξιφούλκησε σήμερα κατά του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, τον οποίον κατηγόρησε πως αναμειγνύεται στα εσωτερικά του Λιβάνου, δεσμεύοντας τα περιουσιακά στοιχεία ανθρώπων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Φουάντ Σινιόρα, μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

\Οι ΗΠΑ επιβάλλουν την πολιτική τους στην περιοχή και σ’ αυτήν τη χώρα, κι η πολιτική τους είναι αυτή που μας σπρώχνει στον εμφύλιο πόλεμο\, τόνισε χθες ο σεΐχης Χασάν Νασράλα ενώπιον δεκάδων χιλιάδων οπαδών του στη Μπεκάα.

Ο Μπους είχε δηλώσει την Πέμπτη πως είναι θέμα \εθνικής σημασίας\ να αντιμετωπισθούν \ορισμένοι\ που \υπονομεύουν την νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Λιβάνου\ δεσμεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Μάχες εκ του συστάδην και βολές πυροβολικού σημειώθηκαν ανάμεσα στον λιβανικό στρατό και ισλαμιστές της οργάνωσης Φάταχ αλ Ισλάμ στον παλαιστινιακό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ, στα βόρεια του Λιβάνου, τη στιγμή που γειτονικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού, που επλήγη από τα πυρά, εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Τις ανταλλαγές πυρών με αυτόματα οπλα ακολούθησαν βολές από το λιβανικό πυροβολικό, οι οποίες προκάλεσαν πυρκαγιές, τονίζουν δημοσιογραφικές πηγές.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τις μάχες: \ο στρατός προωθήθηκε στο εσωτερικό του καταυλισμού και κατέλαβε τρία κτήρια και μία σήραγγα που είχε σκάψει η Φάταχ αλ Ισλάμ\.
Πηγή: skai.gr