Χαμός στην τουρκική Βουλή μεταξύ βουλευτών – Η φωτογραφία του Σοϊλού που άναψε τα αίματα

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στην τουρκική Βουλή, με αιχμή της κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP κατήγγειλε σχέσεις του Σοϊλού με γνωστό μαφιόζο (όχι τον γνωστό αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ) και έδειξε φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον υπουργό του Ερντογάν να μπαίνει στο αεροσκάφος του μαφιόζου.

Δείτε τη φωτογραφία

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου με τους βουλευτές να πιάνονται στα χέρια και να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια επεισόδια μέσα στο κοινοβούλιο, η χθεσινή ένταση είναι ενδεικτική του συνολικότερου κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία.

Οι βουλευτές του κόμματος του προέδρου Ερντογάν βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς δέχονται πολλά παράπονα στις πόλεις τους και δέχονται συνεχείς επιθέσεις από την αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχθές ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ μιλούσε για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία τους έλεγε, «δεν ντρέπεστε να στηρίζετε αυτή την κυβέρνηση;».

Πηγή: skai.gr