Χαμενεΐ κατά Μπους

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν συνέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ και προέβλεψε ότι ο Τζορτζ Μπους θα προσαχθεί μια μέρα στο δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου για τις \ωμότητες\ που διαπράττονται στο Ιράκ.

\Θα έρθει η μέρα που σημερινός αμερικανός πρόεδρος και οι αμερικανοί αξιωματουχοι θα δικαστούν από ένα ανεξάρτητο διεθνές δικαστήριο για τις ωμότητες που διαπράττονται στο Ιράκ. Πρέπει να κληθεί να λογοδοτήσει όπως στην περίπτωση του Χίτλερ και του (πρώην ιρακινου ηγέτη) Σαντάμ (Χουσέιν)\, δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μιλώντας στην Τεχεράνη κατά την προσευχή της Παρασκευής.

\(Ο Μπους) πρέπει να απαντήσει στην απλή ερώτηση γιατί μια πλούσια χώρα όπως το Ιράκ δεν έχει νερό, δεν έχει ηλεκτρικό, δεν έχει νοσοκομεία, δεν έχει σχολεία ... το μόνο πράγμα που έφεραν οι ΗΠΑ στο Ιράκ ήταν η τρομοκρατία\, πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

Ο αγιατολάχ δήλωσε πως τις τρεις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ ακολούθησαν ένα σχέδιο για να κυριαρχήσουν πλήρως στη Μέση Ανατολή με \το Ισραήλ ως πρωτεύουσά της\, αλλά απέτυχαν όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στο Ιράν, το Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μέσω του Ιράκ ένα πόλεμο (19801988) εναντίον του Ιράν με στόχο να ανατρέψουν το ισλαμικό σύστημα, αλλά απέτυχαν. Διοργάνωσαν εκλογές στην Παλαιστίνη, όμως τις κέρδισε η Χαμάς, και προσπάθησαν να αφοπλίσουν την Χεζμπολάχ στο Λίβανο, αλλά αυτό που συνέβη ήταν \μια ταπεινωτική ήττα αυτού που αποκαλούσαν αήττητο ισραηλινό στρατό\, πρόσθεσε.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ακόμη πως τα σχέδια των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν επειδή η χώρα συνεχίζει το πυρηνικό πρόγραμμά της \θα κάνουν απλώς το έθνος ισχυρότερο\.
Πηγή: skai.gr