Xάκερ της Μαντόνα απαιτούν 1 εκατ. δολάρια – Θύμα και ο Ντόναλντ Τραμπ; 

Χάκερ που παραβίασαν τη βάση δεδομένων διάσημης δικηγορικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη απαιτούν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια απειλώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα δημοπρατήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για τη Μαντόνα. 

Η εταιρεία Grubman Shire Meiselas & Sacks, που έχει στο πελατολόγιο της σούπερ σταρ όπως μεταξύ άλλων τη Μαντόνα, τη Λέιντι Γκάγκα, τον Έλτον Τζον, τη Μαράια Κάρεϊ και τη Νίκι Μινάτζ δέχθηκε την επίθεση χάκερ στις αρχές του μήνα. Πρόκειται για την ομάδα χάκερ REvil, η οποία ονομάζεται και Sodinokibi. Αρχικά απαίτησαν 21 εκατομμύρια δολάρια για την επιστροφή 756 Gigabytes ευαίσθητων δεδομένων και στη συνέχεια διπλασίασαν τα λύτρα στα 42 εκατομμύρια δολάρια όταν η νομική εταιρεία απάντησε ότι «δεν διαπραγματευόταν» μαζί τους. 

Και αφού υποστηρίζουν ότι ολοκλήρωσαν συμφωνία για την πώληση «άπλυτων» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι χάκερ έχουν στρέψει έκτοτε την προσοχή τους στα αρχεία που έχουν για τη Μαντόνα…

Σε ανάρτησή τους στο σκοτεινό διαδίκτυο, (dark web όπως είναι ευρέως γνωστό) , έγραψαν: «Ενδιαφερόμενα άτομα επικοινώνησαν μαζί μας και συμφώνησαν να αγοράσουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ… Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμφωνία και διατηρούμε τον λόγο μας. Ετοιμάζουμε να δημοπρατήσουμε δεδομένα της Madonna… Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να κάνει ό, τι θεωρεί κατάλληλο με τα δεδομένα». 

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς περιλαμβάνεται στα ηλεκτρονικά αρχεία που οι χάκερ έκλεψαν από την εταιρεία. Ωστόσο,  οι κλεμμένες πληροφορίες φαίνεται ότι περιλαμβάνουν συμβάσεις εργασίας, εμπιστευτικές διευθετήσεις και συμφωνίες χορηγίας για τα μεγαλύτερα αστέρια στη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ.
 

Πηγή: skai.gr