WSJ: Η Apple αψηφά τον Τραμπ μεταφέρει την παραγωγή του Mac Pro στην Κίνα

Η Apple φαίνεται να αψηφά τον Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, καθώς μεταφέρει την παραγωγή του νέου επιτραπέζιου υπολογιστή της Mac Pro από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα. Η εφημερίδα επικαλείται για το ρεπορτάζ της πηγές με γνώση του θέματος. 

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια εποχή που η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να επιβάλει νέους δασμούς για να καλύψει σχεδόν όλο το εύρος των εισαγωγών από την Κίνα, και ασκεί πιέσεις στην Apple και άλλους αμερικανούς κατασκευαστές να διατηρούν γραμμές παραγωγής για τα προϊόντα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αν θέλουν να αποφύγουν τους δασμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ζήτησε από τους σημαντικότερους προμηθευτές της να εκτιμήσουν τις συνέπειες ως προς το κόστος της μετακίνησης 15% -30% της παραγωγικής τους ικανότητας από την Κίνα στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei.

Η Κίνα αποτελεί βασική αγορά για την Apple, καθώς και ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής για τις συσκευές της. Σχεδόν το 18% των συνολικών εσόδων της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2019 προήλθε από την  Κίνα.

Οι Mac Pro της Apple, ένας υπολογιστής κόστους 6.000 δολαρίων που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες δεν έχει τις προσδοκώμενες πωλήσεις σύμφωνα με την WSJ. 

"Όπως όλα τα προϊόντα μας, το νέο Mac Pro σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια και περιλαμβάνει εξαρτήματα από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Apple. "Η τελική συναρμολόγηση είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας κατασκευής."

Η απόφαση της Apple συμπίπτει με το τέλος των φορολογικών επιδοτήσεων που πήρε για την κατασκευή τoυ Η/Υ σε ένα εργοστάσιο στο Τέξας. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει συμφωνήσει με την Quanta Computer για να κατασκευάσει τον υπολογιστή, και αυξάνει την παραγωγή της σε εργοστάσιο κοντά στη Σαγκάη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ