Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 3 τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, δύο από τα θύματα που ενεπλάκησαν στην επίθεση και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τελικά κατέληξαν.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Η Ντικ είπε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται θα αυξηθούν οι περιπολίες, ένοπλων και άοπλων αστυνομικών. Οι αρχές, πρόσθεσε, εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρχει.

«Εργαζόμαστε με τη μέγιστη ταχύτητα για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και αν έχει εμπλακεί κάποιος άλλος» στην υπόθεση αυτή, τόνισε.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, ανακοίνωσε νωρίτερα η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Δήλωση Τζόνσον

Η Βρετανία «ποτέ δεν θα εκφοβηθεί, δεν θα διαιρεθεί, δεν θα τρομοκρατηθεί από τέτοιου είδους επιθέσεις και οι βρετανικές αξίες θα επικρατήσουν» δήλωσε από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, για το περιστατικό της επίθεσης από ένοπλο δράστη στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα και στην επίθεση θα κυνηγηθούν και θα δικαστούν, ενώ εξήρε την «γενναιότητα» των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης και πολιτών που παρενέβησαν άμεσα.

Ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση, δήλωσε αμέσως μετά ότι «από ότι γνωρίζουμε το περιστατικό έχει περιοριστεί», αλλά προέτρεψε όλους να είναι σε εγρήγορση καθώς «δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τι συνέβη το 2017 στο ίδιο σημείο της πόλης» και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στα θύματα - τους τραυματίες του περιστατικού - αλλά και στις οικογένειές τους.

Έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής κρίσης 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε εκτάκτως απόψε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής κρίσης μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συνεδρίαση της επιτροπής "Κόμπρα" αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21.30 τοπική ώρα (23.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-SKAI.GR-BBC