Βρέθηκε κυάνιο σε παράνομο υγρό μαριχουάνας στις ΗΠΑ

Παράνομο υγρό μαριχουάνας για άτμισμα εντοπίστηκε ότι περιείχε κυάνιο και άλλες θανατηφόρες ουσίες, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC News. Η είδηση έρχεται ενώ αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της πολιτείας Όρεγκον ανακοίνωσαν ότι ακόμα ένας άνθρωπος πέθανε τη μυστηριώδη πνευμονική ασθένεια. Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έχει φθάσει πλέον τους 13.

Οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανακαλύψουν τα αίτια της ασθένειας που έχει πλήξει εκατοντάδες ανθρώπους. Η μέση ηλικία των ασθενών που πάσχουν από αυτή την άγνωστη ασθένεια είναι τα 19 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναφέρει ότι άτμιζαν ουσίες που περιέχουν THC ή τετραϋδροκανναβινόλη – το δραστικό συστατικό της μαριχουάνας.

«Έχουμε να κάνουμε με μια νέα επιδημία» προειδοποίησε η γιατρός Μέλοντι Πιρζάντα παιδοπνευμονολόγος στο νοσοκομείο NYU Winthrop στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. 

«Σίγουρα δεν θέλεις να ατμίζεις κυάνιο, δεν νομίζω ότι κάποιος θα αγόραζε ένα φυσίγγιο με επισήμανση ότι περιέχει κυανιούχο νάτριο» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντόνιο Φρέιζερ, αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων πώληση ειδών ινδικής κάνναβης CannaSafe.

Οι πωλήσεις φυσιγγίων μαριχουάνας μειώθηκαν κατά 60% μετά το ξέσπασμα της μυστηριώδους ασθένειας. Η ακριβής αιτία της ασθένειας παραμένει άγνωστη.
 

Πηγή: skai.gr