Βρετανία: Τέλος από την Ντάουνινγκ Στριτ ο σύμβουλος του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Παρελθόν από την Ντάουνινγκ Στριτ αποτελεί ήδη από απόψε ο στενότερος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο αμφιλεγόμενος πρώην επικεφαλής στρατηγικής της εκστρατείας υπέρ του Brexit είχε αφήσει να εννοηθεί χθες ότι θα παραιτηθεί έως το τέλος του έτους.

Οι πολιτικοί συντάκτες στη Βρετανία απέδωσαν την απόφασή του στην άρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ορίσει στη θέση του προσωπάρχη του πρωθυπουργικού γραφείου άτομα του περιβάλλοντος Κάμινγκς.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο, ο κ. Κάμινγκς εθεάθη να μεταφέρει μια κούτα με αντικείμενα από το γραφείο του στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, με την πληροφορία περί παραίτησης με άμεση ισχύ να επιβεβαιώνεται λίγο αργότερα.

Ο κ. Τζόνσον δέχθηκε την Πέμπτη την παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Λι Κέιν, στενού συνεργάτη του κ. Κάμινγκς.

Η πληροφορία ότι ο κ. Κέιν προοριζόταν για τη θέση του προσωπάρχη είχε προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις από υπουργούς, Συντηρητικούς βουλευτές, άλλους κυβερνητικούς συμβούλους και ακόμα και από τη σύντροφο του πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς, λόγω των συχνών συγκρούσεων που είχαν με τον Ντόμινικ Κάμινγκς και τον ίδιο τον κ. Κέιν για την τακτική σύγκρουσης που εφάρμοζαν σε πολλά μέτωπα.

Πηγή: skai.gr