Βρετανία: Συνεχίζονται οι ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μικτή είναι η εικόνα αναφορικά με τις ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια της Βρετανίας, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα Times.

Οκτώ ημέρες μετά από τις πρώτες μεγάλες ουρές οχημάτων που προέκυψαν από την ενημέρωση εταιρειών ενέργειας ότι δεν έχουν οδηγούς βυτιοφόρων για τη μεταφορά των καυσίμων, η ανάλυση του Γουάιτχολ δείχνει ότι τα προβλήματα παραμένουν σημαντικά στη νότια και στην κεντρική Αγγλία.

Το έγγραφο περιλαμβάνει έναν χάρτη της χώρας με τις περιοχές του Λονδίνου, της ΝΑ Αγγλίας, της κεντροδυτικής και κεντροανατολικής Αγγλίας, καθώς και περιοχές στα βορειοδυτικά να είναι «κόκκινες» ως προς την πληρότητα καυσίμων στις αντλίες.

Αντιθέτως, στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη βορειοανατολική Αγγλία η κατάσταση έχει βελτιωθεί, με τον χάρτη να είναι χρωματισμένος πορτοκαλί.

Ο Σύνδεσμος Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το 27% των πρατηρίων παρέμεναν χωρίς καύσιμα, ποσοστό ακριβώς ίδιο με της Τετάρτης, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο βαθμό που διαβεβαίωναν κυβερνητικά στελέχη. Επιπροσθέτως, το 21% των πρατηρίων δεν είχε είτε αμόλυβδη βενζίνη είτε ντίζελ.

Τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει σε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για παραπλάνηση του κοινού αναφορικά με το πόσο έχει βελτιωθεί η εικόνα στα πρατήρια.

Παράλληλα, εκπρόσωποι σουπερμάρκετ και άλλων εταιρειών στη βιομηχανία τροφίμων καλούν την κυβέρνηση να διευρύνει τη χορήγηση βίζας εργασίας σε οδηγούς από το εξωτερικό. Όπως λένε, ο αριθμός των 5.000 και η μόλις τρίμηνη διάρκεια της βίζας δεν επαρκούν για την επίλυση των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων.

Πηγή: skai.gr