Βρετανία: Στάσιμος υπολογίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Βρετανία: Στάσιμος υπολογίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 25.000 την εβδομάδα ή 3.571 την ημέρα υπολογίζεται ο πραγματικός αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αγγλία αυτή την περίοδο με βάση δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής.

Την περασμένη εβδομάδα οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 22.000 την εβδομάδα ή 3.142 την ημέρα, στοιχείο που δείχνει στασιμότητα ή έστω μικρή αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας προσδιορίζουν τον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπου 850, επί σχεδόν 220.000 διαγνωστικών τεστ κάθε μέρα.

Με βάση τους ίδιους ελέγχους για το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής υπολογίζεται ότι φορείς του ιού αυτή τη στιγμή είναι 25.000 πολίτες, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τις 51.000 των υπολογισθέντων φορέων στην προηγούμενη εκτίμηση στις 25 Ιουνίου.

Άλλη μέτρηση, από το King's College του Λονδίνου δίνει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, καθώς υπολογίζει τον αριθμό των ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε 1.225 την ημέρα. Αυτή η μέτρηση βασίζεται στα στοιχεία από τους χρήστες μίας εφαρμογής για καταγραφή συμπτωμάτων του κορωνοϊού.