Βρετανία: Σε καραντίνα οι αφίξεις από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα

Βρετανία: Σε καραντίνα οι αφίξεις από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Στη λίστα των χωρών οι αφίξεις από τις οποίες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών τοποθέτησε εκ νέου τη Γαλλία το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης λήφθηκε μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία κατά 66% την περασμένη εβδομάδα.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα.

Η απόφαση εκτιμάται ότι επηρεάζει δυνητικά εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται για διακοπές στη Γαλλία ή έχουν σχεδιάσει να ταξιδέψουν εκεί το επόμενο διάστημα.

Στη λίστα της βρετανικής καραντίνας θα μπουν επίσης από το Σάββατο η Ολλανδία, η Μάλτα, το Μονακό, τα νησιά Τουρκς και Κάικος, καθώς και η Αρούμπα.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα είναι «απολύτως ανελέητη» σε τέτοιου είδους αποφάσεις που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη λίστα της βρετανικής καραντίνας έχουν τεθεί ήδη η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το διπλασιασμό σε 3.200 λίρες του μέγιστου προστίμου για όποιον δε φορά κάλυμμα προσώπου όπου απαιτείται, καθώς και το άνοιγμα από το Σάββατο για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου των καζίνο, παγοδρομίων, αρένων μπόουλινγκ και κλειστών χώρων παιχνιδιού.

Θα επιτρέπονται επίσης όλες οι υπηρεσίες και οι θεραπείες που μέχρι τώρα απαγορεύονταν σε κέντρα αισθητικής, στούντιο τατουάζ, σπα και κουρεία, οι δεξιώσεις έως 30 ατόμων, καλλιτεχνικές παραστάσεις σε κλειστό χώρο με τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, καθώς και πιλοτικές αθλητικές εκδηλώσεις με θεατές.

Εντός της Παρασκευής πιθανολογείται, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει καθολικό lockdown για την πόλη του Όλνταμ, όπου το τελευταίο επταήμερο καταγράφηκαν 108,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Την περασμένη εβδομάδα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί στο Πρέστον, που είχε προστεθεί σε μια λίστα ακόμα 18 περιοχών του Ην. Βασιλείου με τοπικό lockdown.

Πηγή: skai.gr