Νοτίως του Ίζιουμ επιχειρούν να προωθηθούν οι Ρώσοι, λέει η Βρετανία

Οι Ρώσοι έχουν προσπαθήσει να ανασυνθέσουν την Ανατολική Ομάδα Δυνάμεων μετά από τις βαριές απώλειες.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε νεότερη ενημέρωση για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία πως ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο θύλακα του Σεβεροντονιέτσκ, τις τελευταίες 48 ώρες η ρωσική Ανατολική Ομάδα Δυνάμεων έχει αυξήσει τις προσπάθειες προέλασης προς τα νότια της πόλης Ίζιουμ.

Σημειώνεται πως η ρωσική προώθηση στον άξονα του Ίζιουμ είχε σταματήσει από τον Απρίλιο, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αξιοποίησαν τη μορφολογία του εδάφους για να καθυστερήσουν τη ρωσική προέλαση.

Οι Ρώσοι έχουν προσπαθήσει να ανασυνθέσουν την Ανατολική Ομάδα Δυνάμεων μετά από τις βαριές απώλειες που υπέστη στην αποτυχημένη επιχείρηση κατάληψης του Κιέβου, αλλά οι μονάδες που την απαρτίζουν πιθανότητα παραμένουν ελλιπώς επανδρωμένες, αναφέρει επίσης το βρετανικό υπουργείο.

Εξηγώντας τις ρωσικές κινήσεις, το υπουργείο αναφέρει πως επιδιώκεται η ανάκτηση της δυναμικής στην περιοχή αυτή ώστε να ενταθεί η πίεση στο Σεβεροντονιέτσκ και για να δημιουργηθεί η επιλογή προώθησης πιο βαθιά στην επαρχία του Ντόνετσκ.

Πηγή: skai.gr