Βρετανία: Το μυστήριο με τον έφηβο που εξαφανίστηκε εν μέσω καραντίνας (pic+vid)

Η είδηση αυτή φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχία στη Βρετανία, καθώς επίσης και περιέργεια για το μυστήριο της εξαφάνισης του έφηβου Όουεν Χάρντιν.

Ο 16χρονος περνούσε δύσκολα την καραντίνα, καθώς αναγκαζόταν να είναι 280 μίλια μακριά από την κοπέλα του. Ήταν αρκετά φορτισμένος συναισθηματικά που δεν θα μπορούσε να τη δει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Όουεν ζει με τη μητέρα του Στέλλα. Η ίδια δήλωσε: «Ξέρω πολλούς φίλους μου που είναι ανήσυχοι γιατί δεν μπορούν να περάσουν χρόνο με τη σχέση τους.»

Ο έφηβος ήθελε να περάσει την καραντίνα του με την κοπέλα του Μεγκ αλλά η μητέρα του δεν τον άφηνε να πάει να τη βρει. «Η κουβέντα αυτή γινόταν όλη τη βδομάδα.», είπε εκείνη.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, είχαν πάλι διαμάχη για αυτό το θέμα με αποτέλεσμα ο Όουεν να φύγει από το σπίτι χωρίς να πει λέξη στη μητέρα του. Κάμερες που υπήρχαν σε κάποια σημεία του δρόμου έδειξαν τον έφηβο να κατευθύνεται νότια.

 

 

Στην περιοχή υπάρχει γκρεμός, κάτι που εντείνει την αγωνία των δικών του.

Η κοπέλα του Μεγκ είπε ότι της τηλεφώνησε όταν το έσκασε από το σπίτι του λέγοντας πως τσακώθηκε με τη μητέρα του και ότι θα πάει να δει τη δύση του ηλίου για να ηρεμήσει.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είχε κάποιος νέα του.

Οι κεραίες που εντόπισαν το σήμα του κινητού του δείχνουν πως συνδέθηκε σε περιοχή κοντά στο γκρεμό και στις 18:23 αποσυνδέθηκε.

Η Μεγκ προσπάθησε να τον καλέσει στις 18:32 αλλά βγήκε ο τηλεφωνητής.

Αργότερα το απόγευμα η μητέρα του άρχισε να τον ψάχνει. Επικοινώνησε με τους φίλους του και τη Μεγκ. Στις 11 το βράδυ κάλεσε ανήσυχη την αστυνομία. Η Μεγκ και οι γονείς της πήγαν στο σπίτι του εφήβου την επόμενη μέρα. Τον έψαχναν όλη μέρα στην περιοχή φωνάζοντας το όνομά του.

Σύντομα στήθηκε αστυνομική επιχείρηση με 80 αστυνομικούς να χτενίζουν την περιοχή. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα όμως, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν άνοιγαν τις πόρτες τους για να ρωτήσουν οι αστυνομικοί για τον έφηβο και τα καταστήματα που έχουν κάμερες ήταν κλειστά λόγω του lockdown.

Η αστυνομία αποφάσισε να αφήσει έξω από τα σπίτια των κατοίκων που έχουν κάμερα ασφαλείας κάρτες μνήμης για να μπορέσουν να καταγράψουν κάτι που ίσως βοηθήσει στην έρευνα. Όλη η κοινότητα κινητοποιήθηκε στη συνέχεια για την εύρεση του Όουεν.

Ξεκίνησαν επιχείρηση αναζήτησης και μέσω των σόσιαλ μίντια, στην οποία συμμετείχαν μέχρι και διάσημοι. Η μητέρα του κατασκήνωσε στην μπροστινή αυλή του σπιτιού τους.

Ο Δρ Σάιμον Μπόξαλ, ωκεανογράφος του Πανεπιστημίου του Σαουθάπτον, είπε πως μετά από τόσο καιρό, αν είχε πέσει στη θάλασσα, το κύμα θα έβγαζε το πτώμα σε κάποια παραλία.

Η μητέρα του και η κοπέλα του προετοιμάζονται ψυχολογικά για το ενδεχόμενο να καταλήξει όλο αυτό σε τραγωδία. Όπως δήλωσε η Στέλλα, «νομίζω πως προετοιμαστήκαμε για αυτό το ενδεχόμενο από τη στιγμή που εξαφανίστηκε.»
 

Πηγή φωτό και βίντεο: Sussex Police

Πηγή: BBC