Βρετανία: Μείωση διάρκειας καραντίνας για τον κορωνοϊό από τη Δευτέρα

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Στις δέκα από 14 ημέρες μειώνεται η διάρκεια της απομόνωσης στην οποία υποχρεούνται να θέτουν εαυτούς στη Βρετανία όσοι ειδοποιούνται ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού και όσοι ταξιδεύουν προς τη χώρα από κράτη τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνει στη λίστα των «ταξιδιωτικών διαδρόμων».

Η αλλαγή θα ισχύσει από τη Δευτέρα και αποφασίστηκε κατόπιν κοινής σύστασης των τεσσάρων αρχίατρων Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Ήδη στην Ουαλία η διάρκεια της καραντίνας έχει πέσει στις δέκα ημέρες.

Οι πολίτες που διαγιγνώσκονται θετικοί με τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες από την εκδήλωση συμπτωμάτων ή από την ημέρα διενέργειας του θετικού τεστ αν δεν έχουν συμπτώματα.

«Προτρέπουμε όλους να αυτοαπομονόνωνται όταν χρειάζεται, θα σώσει ζωές», τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις αρχίατροι.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πως από τις 15 Δεκεμβρίου όποιος φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει υποχρέωση καραντίνας θα μπορεί να κάνει με δική του οικονομική επιβάρυνση ένα διαγνωστικό τεστ στις πέντε ημέρες και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορεί να κυκλοφορεί.
 

Πηγή: skai.gr