Βρετανία και ΕΕ απέφυγαν ένα "σκληρό σύνορο" στην Ιρλανδία μετά το Brexit

shutterstock.com
Η Βρετανία και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία με την οποία εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ένα "σκληρό σύνορο" μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit, γνωστοποιεί σήμερα ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Daily Telegraph μέσω του Twitter.

"Η Βρετανία και η ΕΕ κατέληξαν σε μια συμφωνία με την οποία εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Βόρεια και την Νότια Ιρλανδία μετά το Brexit", αναφέρει ο Κρίστοφερ Χόουπ της Telegraph στο Twitter.

Οι Financial Times δημοσίευσαν επίσης την πληροφορία ότι η Βρετανία και η Ιρλανδία κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό στο ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν ότι οι κανονιστικές ρυθμίσεις θα συνεχίσουν να συμβαδίζουν στην Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας μετά το Brexit, ανέφεραν οι FT.

«Ελπίζουμε ότι μέσα σε μια ώρα θα είμαστε σε θέση να κάνει ο πρωθυπουργός μια θετική δήλωση προς στη χώρα ότι κάποια από τα ζητήματα-κλειδιά που θέταμε επί μήνες θα αντιμετωπισθούν συνολικά στην πρώτη φάση», δήλωσε ο Κόβενι μιλώντας στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Πιστεύω ότι έχουμε τώρα μια διατύπωση που μας δίνει τις εγγυήσεις που χρειαζόμαστε ώστε, ανεξάρτητα από το πώς θα πάνε οι συνομιλίες της δεύτερης φάσης, οι άνθρωποι να καθησυχαστούν ότι δεν θα δουν και πάλι ένα σύνορο στο νησί» δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
Πηγή: skai.gr