Βρετανία: Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί νέου lockdown τον Οκτώβριο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ανάρτηση του βρετανικού Υπουργείου Υγείας στο Twitter χαρακτηρίζει αναληθή τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο lockdown ή μικρής διάρκειας «αντιπυρικά» μέτρα κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων σχολικών διακοπών μίας εβδομάδας στο τέλος Οκτωβρίου.

Η ανάρτηση αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'i' που επικαλείται μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση Τζόνσον, σύμφωνα με τον οποίο έχει καταρτιστεί σχέδιο για ένα σύντομο lockdown λόγω αναμενόμενης «παρατεταμένης κορύφωσης» λοιμώξεων και νοσηλειών.

Το πρωί ο Υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι δεν διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η πορεία προς την πλήρη ανάκαμψη θα διατηρηθεί αν διενεργηθεί σωστά το πρόγραμμα χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19.

Μετά από την ανάρτηση του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, και ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Όχι, δεν είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα lockdown ή αντιπυρικά μέτρα την περίοδο των σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου».

Πηγή: skai.gr