Κλείσιμο

Ελεύθερος ο 26χρονος Βρετανός που παρέσυρε με το όχημά του 41χρονο

Ο οδηγός που παρέσυρε με το όχημά του έναν άνδρα, ο οποίος είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον της πρώην συζύγου του στο Λονδίνο, αφέθηκε οριστικά ελεύθερος χωρίς να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του, ανακοίνωσε σήμερα η μητροπολιτική αστυνομία.

Αφού μελέτησαν τον νόμο σχετικά με τη νόμιμη άμυνα και την υπεράσπιση των άλλων, οι ερευνητές αποφάσισαν να θεωρήσουν τον νεαρό άνδρα «βασικό μάρτυρα» παρά ύποπτο.

Ο 26χρονος Τσετσένος είχε αρχικά συλληφθεί και κρίθηκε ύποπτος για ανθρωποκτονία, αφότου παρέσυρε με το όχημά του τον Λίον ΜαΚάσκρ, ηλικίας 41 ετών, ενώ εκείνος μαχαίρωνε την πρώην σύζυγό του Γιάσμιν Τσκάιφι, 43 ετών, στις 24 Ιανουαρίου, στη συνοικία Μέιντα Βέιλ (βορειοδυτικό Λονδίνο). Δράστης και θύμα άφησαν επιτόπου την τελευταία τους πνοή.

Περαστικοί προσπάθησαν μάταια να σταματήσουν αυτήν την επίθεση, έως την παρέμβαση του νεαρού άνδρα.

Ο δικηγόρος του οδηγού Μοχάμεντ Ακούντζι δημοσιοποίησε μια δήλωση του πελάτη του στο Twitter, με την οποία ευχαριστούσε όσους τον στήριξαν.

Είπε πως είναι «ευγνώμων» που οι αστυνομικοί «υιοθέτησαν αυτήν τη λογική πορεία» και εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Βρετανούς πολίτες που τον «στήριξαν τόσο πολύ σε αυτήν την περίοδο, την πιο αγχωτική και πιο οδυνηρή» της ζωής του. Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών υπέρ του 26χρονου.

«Ελπίζω ότι με τις πράξεις μου ένα μήνυμα εστάλη στην κοινωνία: εάν βλέπετε κάτι κακό να συμβαίνει, είναι καθήκον σας να το σταματήσετε».

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ