Βρετανία: Εκλογές ζητά ο Κόρμπιν - «Δικαίως παραιτήθηκε η Μέι»

Μήνυμα προς τον επόμενο ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ότι οφείλει να επιτρέψει στο βρετανικό λαό να αποφασίσει το μέλλον της χώρας μέσω πρόωρων εκλογών, έστειλε ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν μετά από την προαναγγελία παραίτησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κα Μέι ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου, και ότι θα παραμείνει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός μέχρι το Συντηρητικό Κόμμα να αναδείξει το διάδοχό της.

Αντιδρώντας ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε: «Η πρωθυπουργός δικαίως παραιτήθηκε. Αποδέχθηκε τώρα αυτό που η χώρα ξέρει επί μήνες: δεν μπορεί να κυβερνήσει, όπως ούτε το διαιρεμένο και υπό αποσύνθεση κόμμα της.

»Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι εβδομάδες περισσότερης εσωτερικής διαμάχης των Συντηρητικών των οποίων θα έπεται ένας ακόμα μη εκλεγμένος πρωθυπουργός»

Στις δικές τους αντιδράσεις πολλοί από τους πιθανολογούμενους διαδόχους της Τερέζα Μέι, όπως οι Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Ράαμπ και Μάικλ Γκόουβ εξήραν την «ακεραιότητα» και «αξιοπρέπεια» της απερχόμενης πρωθυπουργού.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο