Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Λίβερπουλ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ έχουν πλέον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών της Covid-19 από όσους είχαν τον Απρίλιο στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Αυτό αποκάλυψε μέσω Twitter o ιατρικός διευθυντής του τοπικού φορέα διοίκησης των δημοσίων νοσοκομείων Δρ Τρίσταν Κόουπ, κάνοντας λόγο για «τεράστια πίεση» επί του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και έκκληση προς τους κατοίκους να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ ήταν η πρώτη που υπάχθηκε στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία, που προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο παμπ και μπαρ, καθώς και την απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν.

Με βάση τα πιο πρόσφατα αναλυτικά στοιχεία, υπήρξαν 2.970 κρούσματα κορωνοϊού στο Λίβερπουλ κατά το επταήμερο έως τις 17 Οκτωβρίου.

Αυτό μεταφράζεται σε 596 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αναλογία μειωμένη από τα 692 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους των αρχών Οκτωβρίου.

Στην τρίτη βαθμίδα μέτρων έχει ήδη υπαχθεί επίσης η κομητεία Λάνκασιρ στη ΒΔ Αγγλία, από την Παρασκευή θα υπάγεται και το ευρύτερο Μάντσεστερ και από το Σάββατο το νότιο Γιόρκσιρ, δηλαδή πόλεις όπως το Σέφιλντ και το Ντόνκαστερ.

Εντός της ημέρας ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στις περιοχές που υπάγονται στη δεύτερη βαθμίδα μέτρων, όπως το Λονδίνο.

Στις περιοχές αυτές οι επιχειρήσεις εστίασης δεν είναι υποχρεωμένες να κλείσουν, αλλά οι υπόλοιποι περιορισμοί έχουν πλήξει την κίνηση πελατών δημιουργώντας ζήτημα επιβίωσης για ορισμένες εξ αυτών.

Όλα αυτά συμβαίνουν υπό τη σκιά του νέου αρνητικού ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταγράφηκε χθες, με 26.688.

Τα θύματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 191 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ πλέον οι νοσηλευόμενοι φορείς του ιού σε όλη τη χώρα πλησιάζουν τις εξίμισι χιλιάδες, εκ των οποίων ένας στους δέκα βρίσκεται σε αναπνευστήρα.

Πηγή: skai.gr