Βρετανία: Ακόμα 539 θάνατοι από κορωνοϊο - Την Κυριακή οι ανακοινώσεις για μέτρα

Βρετανία: Ακόμα 539 θάνατοι από κορωνοϊο - Την Κυριακή οι ανακοινώσεις για μέτρα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 539 το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, φτάνοντας πλέον τους 30.615, σύμφωνα με τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.614 φτάνοντας τα 206.715, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού έχει πέσει κατά 16% την τελευταία εβδομάδα σε 12.692.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ που ανέλαβε σήμερα την τακτική απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, δεν ανακοίνωσε όπως αναμενόταν την παράταση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων για τις επόμενες εβδομάδες.

Αρκέστηκε να πει ότι για την ώρα «δεν υπάρχει αλλαγή» των κανόνων και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με έναν «οδικό χάρτη» για την επόμενη φάση των μέτρων.

Ο κ. Ράαμπ σχολίασε πως ακόμα και η μικρότερη αλλαγή στα μέτρα θα συνιστά σημείο «μέγιστου ρίσκου» και ότι οι αρχικές τροποποιήσεις θα είναι μικρές.

Νωρίτερα η Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον προειδοποίησε πως θα ήταν «καταστροφικό» να εγκαταλειφθεί αυτή τη στιγμή το μήνυμα για παραμονή των πολιτών στο σπίτι.

Ο κ. Ράαμπ είπε επίσης ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης αποφάνθηκαν σήμερα πως η τιμή R του βαθμού μεταδοτικότητας του κορωνοϊού είναι μεταξύ 0,5 και 0,9.

Πηγή: skai.gr