Βρετανία: Άγρια ιντερνετική επίθεση σε βουλευτή γιατί έβαλε φόρεμα με τον ένα ώμο έξω (pic)

Άγρια ιντερνετική επίθεση δέχθηκε μία βουλευτής των Εργατικών, στη Βρετανία λόγω της ενδυματολογικής της επιλογής.

Ειδικότερα, η Τρέισι Μπρέιμπιν βρέθηκε δέχθηκε πηρά απο χρήστες στο twitter επειδή πήγε στη Βουλή των Κοινοτήτων με φόρεμα που άφηνε ακάλυπτο τον ένα ώμο της. Η επίθεση εναντίον της ξεκίνησε όταν ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία της, με το σχόλιο «Είναι αυτό πραγματικά κατάλληλο ένδυμα για το κοινοβούλιο;».

Η ανάρτηση προκάλεσε χιλιάδες σχόλια, κάποια ιδιαίτερα προσβλητικά. Οι χρήστες του διαδικτύου έγραψαν σχόλια του τύπου «ρίξε ένα ρούχο πάνω σου αγάπη», ενώ κάποια άλλα έλεγαν πως η βουλευτής έμοιαζε με «πορνίδιο» ή «μεθυσμένη».

Η Μπρέιμπιν δεν άφησε αυτή την "επίθεση" ασχολίαστη. Σε μια ανάρτηση της ανέφερε: «Συγγνώμη, δεν έχω τον χρόνο να απαντήσω σε όσους το σχολιάζεται αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είμαι ξέκ@λο, πορνίδιο, μεθυσμένη, δεν ετοιμάζομαι να θηλάσω, δεν έχω hungover».  

«Συνηθισμένος σεξισμός»  

Σε συνέντευξη της στο BBC, η βουλευτής εξήγησε ότι το φόρεμά της γλίστρησε, με συνέπεια να αποκαλυφθεί περισσότερο ο ώμος της, καθώς σηκώθηκε να μιλήσει στο κοινοβούλιο.

Παραδέχθηκε ότι ξαφνιάστηκε από το πόσο δηλητηριώδη ήταν κάποια σχόλια, συμπληρώνοντας: «Είναι συνηθισμένος σεξισμός. Γυναίκες δέχονται συνεχή κριτική για αυτά που φοράνε και όχι για αυτά που λένε».   

Παράλληλα, σε δηλώσεις της στο Sky News επεσήμανε ότι θα ξαναβάλει το συγκεκριμένο φόρεμα, προσθέτοντας ότι παρότι δεν λαμβάνει υπόψη τέτοιου είδους σχόλια, στο πλαίσιο της δουλειάς της, έκρινε ότι είναι σημαντικό να αντιδράσει «γιατί υπάρχουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν και πρέπει να ανέχονται τέτοιου είδους κριτική κάθε ημέρα. Ιδιαίτερα για τις νεαρές γυναίκες που υπόκεινται στα ανδρικά βλέμματα και τους άνδρες που νιώθουν ελεύθεροι να σχολιάσουν τι φοράνε». 

Πηγή: skai.gr