Βραζιλία: Γερουσιαστής έκρυβε χρήματα στα... οπίσθιά του- Έρευνα για κατάχρηση πόρων

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής Σίκο Ροντρίγκες πιάστηκε από αστυνομικούς να κρύβει χρήματα στα… οπίσθιά του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αρχών σχετικά με την κακοδιαχείριση πόρων που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ροντρίγκες εκπροσωπεί την Πολιτεία Ροράιμα στη Γερουσία της Βραζιλίας και έχει επιλεγεί ως αντιπρόεδρος για την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εξελέγη υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά.

Σε μια ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής επιβεβαίωσε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Αρνήθηκε όμως ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο, τονίζοντας ότι είναι «καθαρός» στα 30 χρόνια της πολιτικής καριέρας του.

Το γραφείο του δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία για τα χρήματα που φέρεται να βρέθηκαν στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Το επεισόδιο αυτό το ανέφεραν πολλές μεγάλες εφημερίδες της Βραζιλίας, επικαλούμενες μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέφυγε επίσης να σχολιάσει, επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας. Χθες είχε ανακοινώσει ότι έκανε έρευνες για την πιθανή κατάχρηση πόρων που προορίζονταν για τη Γραμματεία Υγείας της Ροράιμα, με σκοπό να τους διαθέσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνησή του πολεμά τη δωροδοκία. «Δεν υπάρχει διαφθορά στην κυβέρνησή μου και καταπολεμούμε τη διαφθορά, όπου και αν βρίσκεται», είπε στους υποστηρικτές του, έξω από την προεδρική κατοικία.

Ο γιος του προέδρου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Στις αρχές του έτους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ένας δημοφιλής πρώην δικαστής, παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να παρέμβει σε μια έρευνα για προσωπικό του όφελος, κάτι που ο Μπολσονάρου διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ