Βουντού στο Σαρκοζί κανονικά και με το νόμο

Σαν να μην έφτανε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έχει κι άλλες "σκοτούρες" στο κεφάλι του.

Αυτή τη φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μάρκα παιχνιδιών, η οποία κυκλοφόρησε κούκλες... βουντού με το πρόσωπό του.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κινήθηκε δικαστικά για να σταματήσει το εμπόριο του συγκεκριμένου "παιχνιδιού", αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης κούκλας είναι στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Σαρκοζί είπε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα ασκήσει έφεση.

Η πάνινη κούκλα, συνοδεύεται από καρφίτσες, τις οποίες ο αγοραστής μπορεί να καρφιτσώσει πάνω σε φράσεις του Γάλλου Προέδρου, όπως "δουλεύετε πιο πολύ για να κερδίζετε περισσότερα", που είναι τυπωμένες πάνω στο σώμα της κούκλας.

Η κούκλα βγήκε στο εμπόριο στις 9 Οκτωβρίου και ο δικηγόρος του κ. Σαρκοζί είπε πως θα προχωρήσουν σε μήνυση, καθώς μόνο ο Γάλλος Πρόεδρος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την εικόνα του.

Πάντως, η υπόθεση, με τη δημοσιότητα που πήρε, έχει αποβεί εις όφελος της εταιρίας K&B, όχι μόνο γιατί κέρδισε την πρώτη φάση στα δικαστήρια, αλλά και επειδή οι πωλήσεις της συγκεκριμένης κούκλας έχουν πάει στα ύψη.

Πάντως, για να είναι αντικειμενική, η εταιρία έδωσε στην κυκλοφορία και μία παρόμοια κούκλα με το ομοίωμα της πολιτικής αντιπάλου του Σαρκοζί, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Πηγή: skai.gr