Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Τουρκία σημειώνοντας το Νοέμβριο αύξηση 18% μέσα σε μόλις 1 μήνα. Έφτασε έτσι στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 15 μηνών συνεχίζοντας να κατατρώγει τα ούτως ή άλλως πενιχρά εισοδήματα της πλειοψηφίας των φορολογούμενων που προσπαθούν να ξορκίσουν τη φτώχεια τους με τραγούδι.

«Είναι σαν το ανέκδοτο μετά από ένα μεγάλο ποσοστό φόρων όλοι αρχίζουν να χορεύουν» ανέφερε ο Πρόεδρος κόμματος DEVA Αλι Μπαμπατζαν.

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ηλεκτρικό, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους ούτε τα ενοίκια. Έχουμε τρελαθεί» σημείωσε τούρκος πολίτης.

Σχεδόν 30% έχουν ανατιμηθεί σε ένα χρόνο οι υπηρεσίες, 21% τα τρόφιμα , 19% τα καύσιμα και 16% η υγεία. Κόντρα στις συνεχείς αυξήσεις τιμών, οι Τούρκοι πολίτες καλούνται να τα βγάλουν πέρα με βασικό μισθό μόλις 245€.

«Το 42% των πολιτών στη χώρα μας - που λένε πως έχουν σταθερό εισόδημα - λαμβάνουν τον βασικό μισθό. Η μεσαία τάξη καταρρέει η και η σκηνή που έχουν στήσει καταρρέει» υπογράμμισε ο Πρόεδρος κόμματος DEVA Αλι Μπαμπατζαν

«Ο βασικός μισθός στη χώρα μας είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη. Είναι χαμηλότερος και από κάποιες περιοχές της Κίνας. Έχει γίνει το μέσο εισόδημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ρεπ. Λαϊκού Κόμματος Φαικ Οζτρακ.

Την δυστοπική εικόνα συμπληρώνουν η τουρκική λίρα που παραμένει εξαιρετικά αδύναμη και το αυξανόμενο κόστος δανεισμού. 

K.KIΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΕΠ. ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
"Ξέρετε το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας απο τις διεθνείς αγορές; Είναι μόλις 9 τοις χιλίοις. (0.9%). Ενώ Η Τουρκία με πόσο; 6%  Πληρώνουμε τα ακριβότερα επιτόκια του κόσμου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιός θα προστατεύει τον φτωχό λαό;", είπε ο πρόεδρος Ρεπ Λαικού Κόμματος, Κ. Κιλιντσαρογλου, 

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται στον μεγαλοϊδεατισμό.

"Tα τελευταία 18 χρόνια κάναμε πενταπλάσια και δεκαπλάσια έργα και επιτεύγματα για την Τουρκία  από όσα είχαν κάνει σε όλη την ιστορία της χώρας μας" ανέφερε ο Πρόεδρος Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν.

Η εκστρατεία …γοητείας του Τούρκου προέδρου δεν φαίνεται πάντως να έχει τα επιθυμητά για εκείνον αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν μεν το κόμμα του πρώτο, μακριά όμως από τα ποσοστά του παρελθόντος. 

"Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αλλάξει πολιτική καθώς η αύξηση της ανεργίας,η αύξηση των επιτοκίων και η υποτίμηση της λίρας αρχίζουν να εξοργίζουν τους ίδιους τους ψηφοφόρους του" σχολιάζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. 

Κι όλα αυτά με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Ερντογάν ότι ξεπουλάει την δημόσια περιουσία στο Κατάρ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις