Βουλή των Αντιπροσώπων: Πράσινο φως για την έρευνα για την καθαίρεση Τραμπ

H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα την επίσημη έρευνα εν όψει μιας εκρηκτικής διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας.

Πιο αναλυτικά η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, υιοθέτησε την απόφαση αυτή με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία ήταν ένα ακόμη βήμα για την επισημοποίηση των διαδικασιών στην έρευνα για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα η ψηφοφορία αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα θα τεθεί σε μία πιο δημόσια τροχιά και όχι την παραπομπή του προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης. 

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στο Twitter έκανε λόγο «για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία».