Βόρεια Μακεδονία: Persona non grata διπλωμάτης στα Σκόπια

Ως «persona non grata» χαρακτηρίστηκε ένας διπλωμάτης από τη Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα και δραστηριότητες σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για διπλωματικές σχέσεις για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και για την προστασία του ρόλου και της ευθύνης της χώρας ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ », δήλωσε ο Οσμάνι.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, ο διπλωμάτης ήταν Ρώσος αναπληρωτής στρατιωτικός συνεργάτης, ο οποίος απελάθηκε μετά από δήθεν «ακατάλληλες» διπλωματικές δραστηριότητες. Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλέξανδρος Γκρούσκο δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σύντομα στην απόφαση.Η Βόρεια Μακεδονία, νωρίτερα φέτος, απέλασε έναν άλλο Ρώσο διπλωμάτη λόγω της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκραπάλ και της κόρης του Γιούλια Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

 Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης στις 10 Ιουνίου ότι ένας διπλωμάτης που εργαζόταν στην πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στη Μόσχα κηρύχθηκε "persona non grata".

Πηγη: Πρακτορείο Anatolu

Πηγή: skai.gr