Κλείσιμο

Βόμβες κατά «ανήθικης» συναυλίας στο Μπαχρέιν

Σιίτες Μουσουλμάνοι που διαδήλωναν στο Μπαχρέιν έριξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον αστυνομικών. Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τους Σιίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μία συναυλία, καθώς θεωρούν ανήθικους τους συγκεκριμένους τραγουδιστές.
Ηταν η δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων από Σιίτες Μουσουλμάνους στη Μανάμα, όπου εδρεύει ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος. Την Τετάρτη είχαν γίνει επεισόδια σε ανάλογη διαδήλωση, καθώς οι Σιίτες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, απέκλεισαν δρόμους και επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ, τους οποίους θεώρησαν άνδρες της μυστικής αστυνομίας.
Οι διαδηλώσεις που έγιναν χθες διοργανώθηκαν από τους κατοίκους του φτωχού σιιτικού χωριού Σάναμπις, που βρίσκεται κοντά στο στάδιο όπου έγινε η επίμαχη συναυλία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν υπήρξαν τραυματίες, ούτε έγιναν συλλήψεις. Πάντως οι άνδρες της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.
Το Μπαχρέιν, που είναι στρατηγικής σημασίας σύμμαχος των ΗΠΑ, γνώρισε δυναμικές κινητοποιήσεις των Σιιτών στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, οι οποίοι αξιώνουν πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος αυτό που ελέγχεται από τους Σουνίτες.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters

Πηγή: skai.gr