Κλείσιμο

Βολές κατά της Ρωσίας

Ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η Ρωσία επιχειρεί να ελέγξει την ενεργειακή αγορά, την ώρα που ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέϊνυ συναντάται με τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Δεν πρέπει καμία χώρα να μονοπωλεί τις παραδόσεις των προϊόντων ενέργειας υποστηρίζει ο αμερικανός αξιωματούχος τηρώντας την ανωνυμία του.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν διαφορετικές πηγές προμήθειας ενεργειακών πόρων.

Την ίδια ώρα, η τρόϊκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατευθύνεται προς τη Μόσχα και στη συνέχεια στην Τυφλίδα.

Νικολά Σαρκοζί, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χαβιέ Σολάνα θα έχουν συνομιλίες τον ρώσο πρόεδρο και με τον πρόεδρο της Γεωργίας, σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να ενισχυθεί η παρουσία διεθνών παρατηρητών στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία.

Η κατάσταση στον Καύκασο δεν θα επηρεάσει τις συμφωνίες Ελλάδας - Ρωσίας ούτε τη συμμετοχή της χώρας στους δυο αγωγούς φυσικού αερίου επανέλαβε την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Τέλος, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι λόγω της έντασης εξαιτίας του πολέμου μεταθέτουν για αργότερα την εξέταση μίας συμφωνίας με τη Ρωσία για την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς.
Πηγή: skai.gr