«Βλακώδης παραφροσύνη»: Η Corriere della Sera για τουρκικό δημοσίευμα για Βαρθολομαίο

«Αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης» χαρακτηρίζει ο αναλυτής της Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι, «τις κατηγορίες τουρκικού φυλλαδίου σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρβολομαίου, του Ραβίνου της Κωνσταντινούπολης και Aρμενίων υψηλόβαθμων κληρικών, ότι στηρίζουν τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν», όπως τονίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας. Την είδηση πρωτοδημοσίευσε στην Ιταλία το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Asianews.

«Το φυλλάδιο αυτό τυπώθηκε από εκδοτικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί σαφώς προσκείμενο στον πρόεδρο σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναζητά συνεχώς εκδίκηση», τονίζει ο Φεράρι, o οποίος προσθέτει ότι οι ίδιες κατηγορίες εκτοξεύονται κατά του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου (σ.τ.σ. έχει πεθάνει), πρώην Αρμένιου Πατριάρχη, της Αμερικανίδας πρώην υπουργού Eξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Tούρκων πολιτικών που έχουν πεθάνει. «Πρόκειται για μακάβριο κείμενο» αναφέρει ο Ιταλός αναλυτής και υπογραμμίζει ότι «το Φανάρι θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά, τα οποία διαδίδονται με κακόβουλο πνεύμα, μπορεί να αποτελέσουν αιτία ρατσιστικών πράξεων και έλλειψης θρησκευτικής ανοχής».

«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης», ενώ «στο ίδιο φυλλάδιο οι θρησκευτικοί ηγέτες κατηγορούνται ότι στήριξαν ακόμη και το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τις 16ης Ιουλίου 2016», λέει η Corriere della Sera. «Πρόκειται για απόλυτο ψέμα, διότι το υποτιθέμενο αυτό πραξικόπημα ήταν μια προσπάθεια του Ερντογάν --η οποία και πέτυχε-- να πλήξει με συλλήψεις και βασανιστήρια, όλους όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την δικτατορική του εξουσία», καταλήγει ο Αντόνιο Φεράρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ