Virgil Abloh: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο φημισμένος σχεδιαστής της Louis Vuitton

Ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh πέθανε την Κυριακή μετά από μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα social media του. Ήταν 41 ετών.

Ο Abloh, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, πάλεψε με μια «σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου» γνωστή ως καρδιακό αγγειοσάρκωμα, για δύο χρόνια πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με την ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Επέλεξε να δώσει τη μάχη του ιδιωτικά από τότε που διαγνώστηκε το 2019, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ διοικούσε πολλούς σημαντικούς θεσμούς που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Abloh ήταν ο πρώτος μαύρος επικεφαλής σχεδιαστής των ανδρικών ενδυμάτων του Louis Vuitton και ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton SE Μπερνάρ Αρνό τόνισε σε δήλωσή ότι «σοκαρίστηκε από την τρομερή είδηση».

Ο Virgil Abloh επανεφηύρε το προφίλ του σχεδιαστή μόδας, συνδυάζοντας το streetware, τη μουσική και την υψηλή ραπτική.

 Η συνεργασία του με τον Kanye West εκτόξευσε τον Abloh από την κουλτούρα του skate και των DJ του Σικάγο στην κορυφή του κόσμου της μόδας, πρώτα με το δικό του brand Off-White και στη συνέχεια στην κορυφή της παραδοσιακής βιομηχανίας μόδας πολυτελείας στο Παρίσι.

Ο Abloh, γιος μεταναστών από τη Γκάνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις, αλλά η καριέρα του πήρε μια εκπληκτική τροπή αφού οι σχεδιαστικές του ιδέες τράβηξαν την προσοχή του West, ο οποίος τον προσέλαβε ως διευθυντή δημιουργικού του brand του το 2007.

Οι δυο τους ήταν αποφασισμένοι να ανανεώσουν τον κόσμο της υψηλής μόδας και μάλιστα έκαναν πρακτική άσκηση στο Fendi στη Ρώμη το 2009.

Ο Abloh ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία ρούχων, Pyrex Vision, το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ