Βίντεο από τις αεροναυτικές ασκήσεις του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ ανοιχτά της Κύπρου «εναντίον των τζιχαντιστών του Ντάες» δημοσίευσε χθες το Voice Of America.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι η επιχείρηση ειδικών δυνάμεων που σκότωσε τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού κράτους Abu Bakr al-Baghdadi στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχει κάνει τίποτα για να εμποδίσει την τρομοκρατική ομάδα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας προειδοποιεί τη δομή διοίκησης και ελέγχου του οργανισμού, καθώς και πολλά από τα κρυφά δίκτυα του παραμένουν άθικτα και η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία έχει παίξει προς όφελός της.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κατάρρευση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και η συνεχιζόμενη πίεση από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν επηρεάσει την ικανότητα του ISIS να προβάλει ισχύ.

Yπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούσαν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε και από το οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου οι τούρκοι  πραγματοποιούν παράνομη γεώτρηση και συνέχισε την πορεία δυτικά του τεμαχίου 8. Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλήφθηκε ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός  στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Πηγή: sigmalive.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις