Κλείσιμο

Βήμα «καλής θέλησης» από ΗΠΑ και Βρετανία

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν επεξεργασθεί τις λεπτομέρειες αυτής της πρότασης και τη συζητούν με τους υπουργούς Οικονομικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) σήμερα στο Λονδίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν. Τα κύρια σημεία του σχεδίου είχαν συζητήσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, έπειτα από τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.
«Η συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας είναι συνεπής με ό,τι είχαμε πει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Θα ακυρώσει το 100% του χρέους στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και θα καλέσει όλες τις χώρες να διαγράψουν το διμερές χρέος με 18 άμεσα επιλέξιμες χώρες, οι οποίες έχουν ήδη εκπληρώσει πλήρως τις απαιτήσεις», είπε ο Μακλίλαν.
Αλλες χώρες θα επωφεληθούν «καθώς θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του προγράμματος», που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη βελτίωση της διακυβέρνησης, τη μείωση της διαφθοράς και την εφαρμογή ενός οικονομικού προγράμματος που υπαγορεύεται από το ΔΝΤ, πρόσθεσε ο Μακλίλαν.
Πηγή: skai.gr