Κλείσιμο

Βιετνάμ: Πρώτες μολύνσεις από την Όμικρον οφειλόμενες σε μετάδοση στην κοινότητα

Το Βιετνάμ κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, αναφέρουν κρατικά ΜΜΕ.

Τα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πόλη Χο Τσι Μινχ το σαββατοκύριακο και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για περιπτώσεις μόλυνσης από την Όμικρον οφειλόμενες σε μετάδοση στην κοινότητα χθες Τρίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Tiền Phong, που επικαλέστηκε τις υγειονομικές αρχές.

Χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.838 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τις 2.062.128.

Οι θάνατοι άλλων 184 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος της Ασίας στους 35.972 νεκρούς.

Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί στη χώρα των περίπου 98 εκατομμυρίων κατοίκων 170,1 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με 72,7 εκατ. πολίτες να έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως και κάπου 18,8 εκατ. να έχουν πλέον λάβει τρίτη, αναμνηστική δόση, πάντα σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ