Βερολίνο: Απέλαση Ρώσων διπλωματών για φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας σε δολοφονία (vid)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προχώρα στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο Ρώσοι έχουν κηρυχθεί «personae non gratae», δηλαδή ανεπιθύμητα πρόσωπα, με αφορμή φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δολοφονίας πρώην στρατιωτικού διοικητή στην Τσετσενία.

Πρόκειται για τον Γεωργιανό Ζελιμκάν Κανγκοσβίλι που έχασε την ζωή του όταν δέχθηκε επίθεση με περίστροφο το καλοκαίρι που μας πέρασε σε πάρκο του Βερολίνου.

Ο Κανγκοσβίλι ήταν διοικητής μιας τσετσενικής μονάδας που πολέμησε εναντίον ρωσικών στρατευμάτων κατά τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

Η Γερμανία κάνει λόγο για άρνηση της Μόσχας να συνεργαστεί στην έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου του Κανγκοσβίλι.

Επιπρόσθετα το γραφείο της γενικής εισαγγελίας της χώρας κάνει λόγο για αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν εμπλοκή «κρατικών οργανισμών της Ρωσίας ή της Τσετσενίας» στη δολοφονία του Γεωργιανού.

Διάφορα γερμανικά ΜΜΕ έχουν μεταδώσει ότι η γενική εισαγγελία υποπτεύεται πως ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν διατάξει τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει από την πλευρά του αβάσιμους τους ισχυρισμούς αυτούς και κάνει λόγο για εχθρική κίνηση ενώ όπως διευκρινίζει επιφυλάσσεται να δώσει απάντηση για το θέμα.

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: RUPLTY

ΠΗΓΗ: Ruptly