Κλείσιμο

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μαδούρο

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε ένα νοσοκομείο του Μπαρκισιμέντο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον Χάιμε Λορένσο, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Medicos Unidos ("Γιατροί Ενωμένοι"), υποστηρικτές και αντίπαλοι του καθεστώτος, μεταξύ των οποίων και μέλη του ιατρικού προσωπικού, είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η οργάνωση Medicos Unidos διαδηλώνει συχνά διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη φαρμάκων στη χώρα.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνεται μια ομάδα προσώπων –που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση– να εκτοξεύει πέτρες στους αντιπάλους του καθεστώτος. "Ξαφνικά ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, οπαδοί του καθεστώτος και άρχισαν να πετούν πέτρες", διαβεβαίωσε ο Λορένσο. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ έγινε χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια. "Επισκέφθηκαν τον χώρο μαζί με εκπροσώπους των πολιτών, της διεύθυνσης του νοσοκομείου και υπευθύνους της δημόσιας υγείας", συνέχισε ο Λορένσο. Το προσωπικό του νοσοκομείου ζήτησε να τους συνοδεύσει για να καταγγείλει την έλλειψη φαρμάκων και υλικών.

Η αποστολή αυτή του ΟΗΕ έφτασε στη Βενεζουέλα στις 11 Μαρτίου και θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες, προκειμένου να προετοιμάσει μια πιθανή επίσκεψη της Ύπατης Αρμοστού Μισέλ Μπατσελέ, την οποία προσκάλεσε στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο ο Μαδούρο.