Ο Μαδούρο στρέφεται στο Θεό. Ζητά τη βοήθεια του πάπα

Τη βοήθεια και τη μεσολάβηση του πάπα Φραγκίσκου ζητά ο αμφισβητούμενος αρχηγός της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μέσω επιστολής του, την ώρα που όλο και περισσότεροι αρχηγοί κρατών αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

Προς το παρόν δώδεκα χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, καθώς έληξε η διορία που δόθηκε στον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές.

«Έστειλα επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο», δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

«Του λέω πως είμαι στην υπηρεσία του Χριστού και στο πνεύμα αυτό ζητώ τη βοήθειά του, να διευκολύνει και να δώσει ώθηση στον διάλογο».

«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Ουρουγουάης, όλες οι κυβερνήσεις της Καραϊβικής στους κόλπους της Caricom και αυτή της Βολιβίας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τον διάλογο στις 7 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

«Ζητώ από τον πάπα να προσπαθήσει όσο μπορεί για να μας βοηθήσει στην οδό του διαλόγου. Ελπίζω να λάβω θετική απάντηση», υπογράμμισε ο Μαδούρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουρουγουάη ανακοίνωσαν την Κυριακή, την πρώτη συνεδρίαση, στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο, της ομάδας επαφής για τη διοργάνωση νέων εκλογών στη Βενεζουέλα. Η ΕΕ και οκτώ χώρες μέλη της (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βρετανία και Σουηδία) συμμετέχουν σ' αυτή, καθώς και η Βολιβία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός και η Ουρουγουάη, από τις χώρες της λατινικής Αμερικής.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Πάπας έστειλε εκπρόσωπο του Βατικανού για να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μαδούρο, μόλις μία ημέρα μετά την κήρυξη της προεδρίας του ως «παράνομης».

Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε διεθνή διαθρησκευτική συνάντηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα επιστρέψει στη Ρώμη αύριο βράδυ.

Σημειώνεται ότι στην Ιταλία, η κρίση στη Βενεζουέλα προκαλεί ισχυρές εντάσεις. Επισήμως όμως η Ρώμη τηρεί στάση αναμονής, υπενθυμίζοντας πως ουδέποτε αναγνώρισε την εκλογή Μαδούρο.
 

Πηγή: skai.gr