Βέμπερ: Οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας πρέπει να έχουν στόχο και τον ίδιο τον Λουκασένκο

Η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Λευκορωσία ως απάντηση στην καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ως στόχο τους και τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να συμφωνήσει σύντομα σε έναν κατάλογο κυρώσεων. Και κατά την άποψή μου, (αυτές) θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τον Λουκασένκο, τον επικεφαλής αυτού του συστήματος», είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας υψηλόβαθμος γερμανός συντηρητικός πολιτικός και αρχηγός του κεντροδεξιού ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι το μπλοκ σχεδιάζει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε 31 ανώτερους Λευκορώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και στον υπουργό Εσωτερικών, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ως αντίμετρα για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που θεωρείται ότι ήταν προϊόν νοθείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ