Βέλγιο: Η κυβέρνηση παρήγγειλε εμβόλια για ενδεχόμενη χορήγηση τέταρτης δόσης

Το Βέλγιο παρήγγειλε εμβόλια ενόψει μίας ενδεχόμενης τέταρτης δόσης, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνεται, η βελγική κυβέρνηση αναμένει ότι θα είναι πιθανότατα απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού το 2022 και το 2023. "Το Βέλγιο συμμετέχει στη μεγάλη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 900 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer", επιβεβαίωσε πριν από δύο ημέρες εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντεμπρούκε. "Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προκρατήσει το μερίδιό μας για το 2022 και το 2023 για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό εάν είναι απαραίτητο", τόνισε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, η αρμόδια Task Force για τον εμβολιασμό παρακολουθεί τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών και θα ενημερώσει εάν συνιστάται μια τρίτη δόση ή ενδεχομένως μια τέταρτη δόση εμβολίου για άλλες ομάδες στον πληθυσμό.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Task Force για τον εμβολιασμό Ντιρκ Ραμάκερς δήλωσε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προς το παρόν να εξεταστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό για ολόκληρο τον πληθυσμό. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονικό επιχείρημα για την εξέταση μιας τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό. Είναι επίσης πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μια πιθανή τέταρτη δόση για τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πρώτα τις επιπτώσεις της τρίτης δόσης", δήλωσε ο Ράμακερς.

Επί του παρόντος, στο Βέλγιο, η τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα με ανοσοκαταστολή, σε κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Πηγή: skai.gr