Βέλγιο: 33χρονη με καταγωγή από την Κρήτη σκοτώθηκε για μία selfie (pic+vid)

Μια 33χρονη Βελγίδα έπεσε από ύψος 30 μέτρων και σκοτώθηκε σε μια προσπάθεια να ποζάρει για μια selfie στην άκρη ενός γκρεμού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον σύζυγό της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Νew York Post.

Η Zoe Snoeks γλίστρησε από τον γκρεμό κοντά στο χωριό Nadrin στην επαρχία του Λουξεμβούργου την Τρίτη και προσγειώθηκε στον ποταμό Ourthe, ανέφερε το Newsflash, επικαλούμενο το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα.

Το σώμα της ανασύρθηκε από μια ομάδα διασωστών που περιλάμβανε αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες και μέλη της Ομάδας Αναγνώρισης και Παρέμβασης Επικίνδυνου Περιβάλλοντος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Snoeks (@zoe_snoeks_)

Ο σύζυγός της, Joeri Janssen, τον οποίο παντρεύτηκε το 2012, είπε στο ρεπορτάζ ότι κατευθύνθηκαν προς τη γραφική τοποθεσία την Κυριακή με το βανάκι τους.

Το ζευγάρι, που ταξίδεψε με τα σκυλιά του Τζόι και Άιβι, είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στο σπίτι του στην επαρχία του Λιμπούργου την ημέρα της τραγωδίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Snoeks (@zoe_snoeks_)

«Γύρισα στα σκυλιά και τους είπα να περιμένουν. Όταν γύρισα πίσω στη Ζωή, δεν ήταν πια εκεί. Μόλις είχε εξαφανιστεί. Πρέπει να συνέβη σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα», είπε ο Janssen.

«Δεν είδα, ούτε άκουσα τίποτα. Ούτε ένας ήχος, ούτε κραυγές ή φωνές. Σήκωσα το βλέμμα μου και είδα μόνο σκόνη» ανέφερε.

«Της τηλεφώνησα παρόλο που ήταν μια κίνηση απελπισίας. Ο γκρεμός είχε βάθος αρκετές δεκάδες μέτρα. Κάλεσα αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν είχα σχεδόν καθόλου σήμα. Δεν με καταλάβαιναν, παρόλο που μιλάω λίγα γαλλικά» είπε.

«Η ομάδα διάσωσης δεν μπόρεσε να βρει αμέσως τη Ζωή, είπαν στα γαλλικά, Μετά μου είπαν ότι δυστυχώς η Ζωή ήταν νεκρή, στα γαλλικά πάλι, αλλά κατάλαβα αμέσως τι εννοούσαν».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Κρήτης, η 33χρονη Ζoe, έχει καταγωγή από το Γεράνι Ρεθύμνου ωστόσο η ίδια είχε επιλέξει να κρατήσει το επίθετο της μητέρας της, όταν οι γονείς της χώρισαν. 

Πηγή: Νew York Post