Τζον Μέιτζορ κατά Συντηρητικών 

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Να καταψηφίσουν το Συντηρητικό Κόμμα σε ορισμένες περιφέρειες κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών σερ Τζον Μέιτζορ.

Ο σερ Τζον είπε ότι η ψήφος των υποστηρικτών των Τόρις θα πρέπει να πάει στους αποπεμφθέντες από τον Μπόρις Τζόνσον πρώην υπουργούς Ντέιβιντ Γκωκ, Ντόμινικ Γκριβ και Αν Μίλτον στις περιφέρειες όπου κατέρχονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε σε εκδήλωση υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι οι κομματικές δεσμεύσεις έχουν χαλαρώσει πλέον λόγω του Brexit. Είπε ότι στηρίζει τους προαναφερθέντες υποψήφιους καθώς «κανείς τους δεν εγκατέλειψε το Συντηρητικό Κόμμα, το Συντηρητικό Κόμμα τους εγκατέλειψε».

Χαρακτήρισε την έξοδο από την ΕΕ ως «τη χειρότερη απόφαση εξωτερικής πολιτικής» που έχει δει.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε τα σχόλια του πρώην ηγέτη των Τόρις «πολύ λυπηρά» και «λανθασμένα».

Το πρώην κορυφαίο στέλεχος των Συντηρητικών Μάικλ Χέσελταϊν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος θα πρέπει σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία να στηρίξουν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που αντιτίθενται στο Brexit.

Στην ίδια εκδήλωση με τον σερ Τζον Μέιτζορ μίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Τόνι Μπλερ, καλώντας τους πολίτες να μη δώσουν αυτοδυναμία στον Μπόρις Τζόνσον. Ο κ. Μπλερ έχει επίσης πει ότι δε θα ήθελε ούτε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον σημερινό ηγέτη του κόμματός του Τζέρεμι Κόρμπιν.