Κλείσιμο

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο περίεργες ερωτήσεις που κάνει στους υπαλλήλους για να τους προσλάβει

Πρώην υπάλληλος του Τζεφ Μπέζος, σε πρόσφατη συνέντευξη της στο CNN, αποκάλυψε την διαδικασία που ακολουθεί ο επιχειρηματίας για να σε προσλάβει στην AMAZON. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της κοντά του το 2002, ενώ όπως είπε και έμεινε άναυδη όταν είδε τον ιδρυτή της Amazon να μπαίνει στο χώρο την συνέντευξης.

Ανέφερε πως της έκανε μόνο 2 γενικές ερωτήσεις, που έκρυβαν ωστόσο μεγάλες «παγίδες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Στην πρώτη του ερώτηση της είπε «Θα κάνω εγώ τα μαθηματικά» και πηγαίνοντας σε ένα πίνακα στον χώρο του γραφείου του, συνέχισε «Θέλω να υπολογίσεις τον αριθμό των παραθύρων στην πόλη του Σιάτλ». Η ίδια στο άκουσμα της ερώτησης δήλωσε τρομοκρατημένη, συμπληρώνοντας «Έκανα μια παύση για να ηρεμήσω, βάζοντας τον εαυτό μου να σκεφτεί για ποιον λόγο μου κάνει αυτή την ερώτηση. Θέλει να δει πώς λειτουργεί το μυαλό μου, σκέφτηκα. Θέλει να δει αν μπορώ να σπάσω ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρά κομμάτια». Συνεχίζοντας, η δεύτερη ερώτηση ήταν φαινομενικά πιο εύκολη με τον επιχειρηματία να τη ρωτά «Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι;». Ενώ, εξομολογήθηκε πως μετά και την απάντηση την προσέλαβε στην εταιρεία, τοποθετώντας την μόλις ένα μέτρο μακρά από το γραφείο του.

Κλείνοντας την συνέντευξη πρόσθεσε: «Γνωρίζοντας τον Μπέζος μετά από τόσα χρόνια, βλέπω τώρα γιατί μου έκανε μόνον αυτές τις δύο ερωτήσεις. Μετρούσε τις δυνατότητές μου με ερωτήσεις που θα αποκάλυπτα αν είχα το θάρρος και το κίνητρο να τρέξω με τον ρυθμό του και να είμαι αρκετά γενναία για να κάνω συνεχώς άλματα μαζί του και να ανεβαίνω επίπεδο. Μέχρι το τέλος της συνέντευξης, ξέραμε και οι δύο ότι θα έκανα τα πάντα για να πετύχω».

Πηγή: Must