Κλείσιμο

Τζάστιν Τριντό: Δεν λυπάται που φώναξε σε διαδηλωτή, που προσέβαλε τη σύζυγό του

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, που συμμετέχει σε μια αμφίρροπη προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε σήμερα πως δεν λυπάται που φώναξε σε έναν διαδηλωτή, ο οποίος προσέβαλε τη σύζυγό του, Σοφί Γκρεγκουάρ.

Ο Τριντό, τον οποίο διέκοπταν επαναλειμμένως πολίτες που αντιτίθεντο στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, αντέδρασε έντονα χθες, ενώ προετοιμαζόταν για μια συνέντευξη ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αφότου ένας άνδρας, που στεκόταν στην άλλη πλευρά του δρόμου, έκανε υποτιμητικά σχόλια σε βάρος της συζύγου του, ο Τριντό του απάντησε φωνάζοντας «Δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να πας να ενοχλήσεις αυτή τη στιγμή;».

Οι επικριτές αναφέρουν πως το σχόλιο από τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος ήταν άκομψο, δεδομένου του ότι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από νοσοκομεία για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι αρχές επιμένουν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

«Νομίζω ότι οι Καναδοί γνωρίζουν πως είμαι ιδιαίτερα σκληρόπετσος. Και είμαι ικανός να δεχθώ κάθε είδους προσβολές, ειδικά εάν αυτό σημαίνει πως κάποιος δεν είναι κάπου αλλού ενοχλώντας τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής», είπε σε δημοσιογράφους ο Τριντό.

«Όμως, εκείνος καταφέρθηκε εναντίον της οικογένειάς μου. Είπε απεχθή, μισογυνιστικά πράγματα σχετικά με τη σύζυγό μου… ο καθένας έχει όρια».

Η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε ολοένα και πιο αρνητικό κλίμα ενόψει των εκλογών, που ο Καναδός πρωθυπουργός κήρυξε δύο χρόνια νωρίτερα για να δώσει στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να καταθέσουν την ετυμηγορία τους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Τζάστιν Τριντό έχει τη μειοψηφία των εδρών στη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να στηριχθεί σε άλλα κόμματα για να κυβερνήσει.

Χθες, κατηγόρησε τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Έριν Ο΄ Τουλ, τον βασικό αντίπαλό του, πως στηρίζει όσους αντιτίθενται στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Leger για το Canadian Press, οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν και οι δύο ποσοστό 32%, με τους προσκείμενους στην αριστερά Νέους Δημοκράτες να συγκεντρώνουν 20%.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ