Κλείσιμο

Τσιτσιπάς στον ΣΚΑΪ από Αυστραλία:  Δεν μπορούσα να αναπνεύσω 

Λίγες ώρες μετά το φιλανθρωπικό τουρνουά με τους κορυφαίους αθλητές του τένις για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αυστραλίας, ο έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και τον Τίμο Παπαδόπουλο για την καταστροφή, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος αντιμετώπισε προβλήματα αναπνοής από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει προκαλέσει η πύρινη λαίλαπα.

«Με μεγάλη χαρά είπα ναι, (στο τουρνουά) κυρίως γιατί η Αυστραλία περνάει δύσκολους μήνες, έχει καταστραφεί μεγάλη έκταση γης και πολλά ζώα» τόνισε. «Έκανα προπόνηση εδώ πριν 3 ημέρες για πρώτη φορά στα κλειστά γήπεδα του NTC (National Tennis Centre) ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσω, είχα αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Στέφανος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει με τη βοήθεια των ανθρώπων, αλλά «και με το να πάρει λίγο πιο σοβαρά μέτρα η αυστραλιανή κυβέρνηση».  

Την ιδία ώρα, η φιλόζωη Λόρα Κινγκ έχει μετατρέψει το σπίτι της σε καταφύγιο ζώων που τραυματίστηκαν από τις φωτιές, όπως ένα κοάλα πριν από 1 μήνα που σύντομα θα γυρίσει στο φυσικό περιβάλλον.  Αλλά πάρα πολλές ακόμη οικογένειες στην Αυστραλία φιλοξενούν ζώα, κάποια που πλέον μπορεί να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 
 

Πηγή: skai.gr