Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο ξεκινά η πρώτη γεώτρηση στη Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο ξεκινά η πρώτη γεώτρηση στη Μεσόγειο
«Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ήδη το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες» διαμήνυσε το απόγευμα της  Δευτέρας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες για τη γεώτρηση του φθινοπώρου. 

«Εξασφαλίσαμε ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ξεκινάμε τις γεωτρήσεις. Το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες, το φθινόπωρο μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αν είναι να υπάρξει ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα, τότε να ξεκινήσουν».

Από την πλευρά του ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει πλήρης σύμπνοια με την Τουρκία. «Εκφράζω την ικανοποίησή μου καθώς είμαστε σε πλήρη ταύτιση απόψεων με την Τουρκία».

Πηγή: sigmalive.com 

Πηγή: skai.gr